Tack och adjö Nepal, för den här gången!

Date: 2008-01-03

Nu är min tid i Nepal över för den här gången. För tre veckor sedan fick jag veta att jag har blivit antagen till läkarutbildningen vid Karolinska institutet, så därför har jag, som jag nämnt tidigare, kortat av min resa. Just nu sitter jag i Bangkok på flygplatsen och väntar på att mitt flyg mot Stockholm skall avgå.... Vilket dröjer 5 timmar.

 

Min tid i Nepal har sammanfattningsvis varit underbar. Visst har det varit stora omställningar, kulturkrockar och jag har fått andra perspektiv på saker och ting. Jag känner mig nu nöjd med min vistelse i bergstopparnas land, en värld jag bara måste besöka igen. Nu väntar förhoppningsvis ett vitt Umeå, ett varmt välkomnande av familjen och av Henny. Det skall bli skönt att komma hem, att starta ett nytt kapitel i livet.  Spännande förändringar väntar.

 

Under två månader har jag hunnit med att bo i bergsbyn Bhandar, arbetat som voluntär på en skola, upplevt många vandringar ( Bl.a. till Everest Base Camp). Jag har fått vänner och bekanta för livet, ovärderliga kontakter för framtida vandringsresor i Nepal. Jag kommer på ett vis att sakna Nepal.

 

Jag kommer att sakna Tembas breda leende, Dendis ironiska frågor under vandringen till Base Camp, " Are you tired Martin? I am not, haha!!!". Jag kommer at sakna alla glada barn som ständigt klängde på mig i Bhandar. Jag hoppas min nu goda vän Dorje Lama någon gång kan besöka mig i Sverige. Till Nepal kommer jag att återvända.

 

Jag hoppas att ni som följt min dagbok här på hemsidan de senaste månaderna och tittat på alla bilder blivit inspirerade att själva besöka Nepal, ett land med både rörelse, lugn, oerhörd skönhet och spännande kultur.

 

Jag tackar för mig den här gången.

 

Skriv mig gärna om ni har frågor eller synpunkter!

 

Danyabaad ("tack", på nepalesiska!)

 

Med Vänliga Hälsningar,

 

Martin Isaksson

Martin Isaksson

 

 

Mediadream Webbyrå

My Music

Stay

Goodbye

Higher

Dry your eyes


2021 Martin Isaksson Exploring the himalayas
Webdesign & Hosting by Mediadream.se Webbyrå